عکاس جوان - آشنایی با تکنیک HDR در عکاسی :

عکاس جوان
نمایشی از بازی آسمان و خورشید ....
درباره وبلاگ

سلام من یک عکاس آماتور هستم و عکاسی را از زمانی آغاز کردم که تلفن های همراه با کیفیت دوربین نسبتا
خوب زیاد شدند.شما هم اگر ذره ای استعداد در خود می بینید دنبال اون برید.
نظراتتون همه جوره می تونه به من کمک کنه !!!
با تشکر : رضا جعفری.

مدیر وبلاگ : Reza
نویسندگان
نظرسنجی
نظر سنجی بذارم شرکت میکنید ؟!

جمعه 11 مرداد 1392 :: نویسنده : Reza

HDR

با تغییر سیستم عکاسی از آنالوگ به دیجیتال و روی کار آمدن تاریک‌خانه های دیجیتالی، تحول بزرگی در هنر و صنعت عکاسی پدید آمد. این دگرگونی همراه با تغییرات روز به روز در سخت افزارها (دوربین، لنز و...) و نرم افزارهای مورد استفاد برای ویرایش و اصلاح عکس، همچنان نیز به سرعت ادامه دارد. یکی از این تحولات که در حوزۀ نرم افزاری هنر عکاسی پدید آمده است، استفاده از تکنیک اچ دی آر می باشد که در بین عکاسان خارجی و داخلی به سرعت در حال گسترش است.

قبل از این‌که به بحث اصلی و معرفی این تکنیک بپردازیم، از شما دعوت می‌کنم با هم به این سه عکس که از ایوان جانبی آرامگاه سعدی گرفته شده‌اند، نگاهی بیندازیم : (ادامه آموزش در ادامه مطلب )

توجه : برای دانلود فیلم آموزشی اینجا کلیک کنید !!!

HDR

HDR

HDR

اینها سه عکس همزمان امّا با سه نوردهی متفاوت از یک مکان هستند که با استفاده از قابلیت براکتیک دوربین‌ دیجیتال تهیه شده‌اند. نوردهی تصویر اوّل در حالت متعادل (EV=0) است و این مشخصه برای دو تصویر بعدی به ترتیب 2- و 2+ است. گویا عکاس، تلاش داشته است تا با تغییر درجۀ دیافراگم، بین مناطق تاریک (قسمت انتهایی و داخل بقعۀ آرامگاه) و روشن عکس (نور تابیده شده از فواصل خالی بین ستون‌های سمت چپ تصویر بر روی زمین) تعادلی ایجاد کند تا هم بتواند افراد داخل بقعه را به همان خوبی که خودش با چشمانش می‌بیند نشان دهد و هم بتواند نور مناطق روشن تصویر را کنترل کند و از شدت بیش از حد آن‌ها جلوگیری کند. امّا با کمی دقت، متوجه خواهید شد که او در هیچ کدام از این سه عکس نتوانسته است به خواستۀ خود دست یابد؛ چرا که در تصویر آخربا آن که توانسته فضای داخل بقعه را به خوبی نشان دهد، امّا باز نمودن بیش از حد دیافراگم، باعث ایجاد نور شدید در قسمت‌های روشن شده است. در تصویر وسط، اگرچه با بستن دیافراگم توانسته است نور قسمت‌های روشن عکس را کنترل کند، اما در عوض، باعث از دست دادن قسمت‌های تیره شده است و در نهایت در عکس اولکه برای ایجاد توازن، نوردهی را در حالت متعادل (EV=0) تنظیم کرده، هم باعث شده قسمت تاریک داخل بقعه به خوبی مشخص نشود و هم این‌که نور قسمت‌های روشن تصویر بیش از حد شده است.

شاید شما هم در هنگام عکاسی با این مشکل ـ که در اثر تفاوت یا فاصلۀ نوری زیاد (در اصطلاح عکاسی «گام» یا «استپ») بین مناطق تاریک و روشن در یک تصویر ایجاد می‌شودـ برخورد کرده باشید و این در حالی است که چشم انسان قادر است این تفاوت زیاد نوری را نادیده بگیرد و با ایجاد توازن بین نقاط تاریک و روشن، تصویری واضح با تمام جزئیات در اختیار ما قرار دهد. برای مثال عکاس هنگامی که در حالت عادی به صحنۀ بالا نگاه می‌کرده است، هم می‌توانسته افراد داخل بقعه را به وضوح تماشا کند و هم این‌که نور بیرون را به خوبی کنترل نماید.

رفع مشکل با تکنیکHDR:

HDR، شیوه‌ای نو در عکاسی است که برای طبیعی‌تر کردن سوژه عکاسی و نزدیک‌تر کردن عکس به آن چیزی که چشم انسان می بیند، ابداع شده است. در تکنیک HDR که مخفف high dynamic range است، عکاس می‌تواند با کمک نرم‌افزارهای‌ ویژه‌ای، با ترکیب چند عکس با نوردهی‌های متفاوت، در نهایت به یک عکس با دامنۀ بالایی از نوردهی دست پیدا کند که محدودیت‌های نوری عکس‌های قبلی را نداشته و در واقع، ویژگی‌های نوری تمام آن‌ها را در خود جمع کرده باشد. برای ساختن عکس های اچ دی آر، نرم افزاری متعددی در دسترس هستند که از مهم ترین آن‌ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- Photomatix

- Easy HDR

-( Adobe Photoshop (CS series

برای مثال به عکس زیر که به این شیوه و از ترکیب سه عکس بالا با استفاده از برنامۀ Photomatix pro 3.1 تهیه شده است، توجّه کنید:

HDR

در این عکس، علاوه بر این که محدودیت‌های نوری داخل بقعه (نقاط تاریک) از بین رفته و افراد داخل آن ( که در دو عکس سمت چپ و میانی در بالا مشخص نبودند) به وضوح (مانند عکس سمت راست) قابل مشاهده‌اند، مشکلات نوری شدیدی که در نقاط روشن تصویر در محوطۀ خارج از بقعه (در عکس سمت راست و چپ) وجود داشت نیز از بین رفته و کل تصویر از نظر نوردهی، به نوعی توازن رسیده است.

هر چند از تکنیک اچ دی آر می‌توان برای طبیعی‌نگاری (نزدیک کردن عکس به تصویری که چشم انسان می‌بیند) استفاده کرد، امّا آنچه امروزه بیشتر شاهد آن هستیم، استفادۀ فراواقع گرایانه از این تکنیک است که با اشباع بیش از حد رنگ‌ها و سایه و روشن‌های عکس، تصویری که بیشتر به نقاشی نزدیک است را پدید می‌آورند به طوری که کمتر کسی با دیدن آن فکر می‌کند که این تصویر، یک عکس از یک صحنۀ واقعی می تواند باشد.

در ادامهدو نمونه دیگر از این عکس ها را می بینید. در مطلب بعد شما را با نحوه انجام تکنیک اچ دی آر در نرم افزار فتوشاپ آشنا خواهم کرد.

HDR

HDR

19 ترفند در عکاسی HDR

-همیشه از سه‌پایه استفاده کنید.

۲-با پایین‌ترین تنظیمات ISO دوربین‌تان عکس بگیرید.

۳-اگر می‌توانید، با فرمت RAW عکس بگیرید.

۴-به هیچ وجه در عکس‌هایی که می‌گیرید ISO را تغییر ندهید.

۵-هرگز در عکس‌هایی که می‌گیرید دیافراگم را تغییر ندهید.

۶-سعی کنید در عکس‌هایی که می‌گیرید تراز سفیدی را تغییر ندهید.

۷-سیستم فوکوس خودکار دوربین‌تان را روی continuous (در کانن AI-Servo) قرار دهید.

۸-حتما روی حالت دستی عکس بگیرید و برای تغییر نوردهی تنها سرعت شاتر را تغییر دهید.

۹-ترجیحا از یک سیم دکلانشور (سیم زدن شاتر) یا از Self Timer استفاده کنید

۱۰-برای گرفتن بهترین نتیجه، بسته به کنتراست صحنه حداقل ۵ یا ۷ فریم عکس بگیرید.

۱۱-اطمینان پیدا کنید که تاریک‌ترین عکس‌تان اصلا دارای هیچ نوع نقطه نورانی (Highlight) نباشد.

۱۲-آنقدر عکس بگیرید تا مطمئن شوید تاریک‌ترین نقطه عکس‌تان کاملا روشن افتاده است.

۱۳-با گام‌های کامل (۱ stop increments) عکس بگیرید. (مثلا سرعت‌های ۶۰-۱۲۵-۲۵۰)

۱۴-در صورتیکه از فتوشاپ استفاده می‌کنید، عکس‌هایتان را در حالت ۳۲-Bit بگیرید.

۱۵-برای گرفتن خروجی یا Tone Mapping از نرم‌افزار Photomatix استفاده کنید.

۱۶-بعد از تبدیل عکس‌های‌تان حتما با فتوشاپ نیز روی آنها کار کنید.

۱۷-فراموش نکنید که عکس‌های HDR شما با جلوه‌های تک‌رنگ نیز زیبا می‌شوند.

۱۸-سعی کنید از صحنه‌های متحرک عکس نگیرید.

۱۹-همیشه عکس‌های‌تان را با دیگران به اشتراک بگذارید و نظر آنها را بپرسید.

این ترفند‌ها و نکته‌ها چیز‌هایی بود که به نظر من می‌رسید. اگر شما نیز ترفند‌های دیگری را برای عکس‌های‌تان به کار می‌گیرید بهتر است آنها را به این لیست اضافه کنید.

ساخت عکسهای HDR در فتوشاپ

از آن جا که بیشتر عکاسان حرفه‌ای و آماتور برای ویرایش عکس‌های خود از نرم‌افزار فتوشاپ و یا نرم‌افزاهای هم‌خانوادۀ آن (شرکت ادوبی) استفاده می‌کنند، مناسب دیدیم که آموزش نحوۀ ساخت عکس‌های اچ دی آر، را با نرم افزار فتوشاپ مطرح کنیم.

همان طور که می‌دانیم، فتوشاپ یکی از کامل‌ترین نرم‌افزارهای موجود برای ویرایش عکس به صورت حرفه‌ای است که (هر چند وقت یکبار با ارائۀ نسخه‌های جدیدتری از آن و همچنین پلاگین‌های تخصصی ویرایش عکس) روز به روز بر شمار قابلیت‌های آن افزوده می‌شود. یکی از این قابلیت‌ها، امکان ساخت تصاویر اچ دی آر است که از نسخۀ Adobe Photoshop CS2 به بعد به این نرم افزار افزوده شده است که ما از نسخۀ Photoshop CS4 Adobe برای این آموزش استفاده می‌کنیم.

***

چگونه عکس اچ دی آر بگیریم؟

قبل از هر چیز، نیاز به یک دوربین دیجیتال داریم که قابلیت عکاسی با نوردهی‌های متفاوت را داشته باشد. این کار را می‌توان به صورت دستی (با افزایش و کاهش سرعت شاتر) انجام دهیم و یا از قابلیت براکتینگ (عکاسی پیاپی با نوردهی‌های متفاوت) که در بعضی از دوربین‌های دیجیتال تعبیه شده، استفاده کرد. برای تهیۀ یک عکس اچ دی آر، حداقل به سه عکس با سه نوردهی متفاوت نیاز داریم و از آن جا که این عکس‌ها باید کاملاً با هم یکسان باشند و به عبارتی به صورت صد در صد بر هم منطبق شوند، بهتر است سوژه‌هایی را برای عکاسی انتخاب کنیم که متحرک نباشند. هر چند که برای ساختن تصاویر اچ دی آر از سوژه‌های متحرک نیز راه حل هایی ارائه شده است که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد. همچنین توجه داشته باشید که از باز و بسته کردن دیافراگم برای تهیۀ عکس‌هایی با نوردهی‌های متفاوت، استفاده نکنید، چرا که با این کار عمق میدان در عکس‌های شما تغییر خواهد کرد و در نهایت عکس‌های شما با هم یکسان نخواهند بود. در این جا از چهار نمونه عکسی که برنامۀ فتوشاپ در آدرس C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS4\Samples\Merge to HDR در اختیارمان گذاشته است، برای تمرین استفاده می‌کنیم:

hdr1

hdr2

hdr3

hdr4

چگونه عکس اچ دی آر بسازیم؟

پس از اجرای برنامۀ فتوشاپ، منوی زیر را دنبال می‌کنیم:

File / Automate / Merge to HDR

در پنجرۀ باز شده با کلیک بر روی گزینۀ Brows، به آدرس فایلی که قبلاً عکس‌های مورد نیاز برای ساختن تصویر اچ دی آر را در آن ذخیره کرده‌ایم، می‌رویم و آنها را انتخاب می‌کنیم و در نهایت بر روی گزینۀ OK کلیک می‌کنیم. یادمان نرود که در این قسمت حتماً گزینۀ مربوط به عبارت Attempt to Automatically Align Source Image را فعال کنیم تا اگر احیاناً در هنگام عکاسی پیاپی، دستمان کمی لرزیده‌ است (برای اطمینان بیشتر به منظور جلوگیری از لرزش دوربین، بهتر است از سه پایه در هنگام عکاسی استفاده شود)، نرم‌افزار به صورت خودکار، مشکل انطباق تصاویر بر روی یکدیگر را برطرف کند.

hdr5

حالا دیگر همه چیز برای ساخت یک تصویر اچ دی آر آماده است، فقط کافیست بر روی گزینۀ OK کلیک کنیم، تا نرم‌افزار به صورت خودکار، عکس‌های انتخابی ما را با یکدیگر ترکیب کند. اما بهتر است زیاد عجله نکنید، چون این مرحله ممکن است کمی طول بکشد. به هر حال پس از کمی انتظار با صفحه‌ای مانند صفحۀ زیر روبه‌رو خواهیم شد:

hdr6

همان طور که در تصویر هم مشاهده می‌شود، این صفحه به سه بخش تقسیم می‌شود. بخش سمت چپ، اصل عکس‌هایی را که گرفته ایم به همراه میزان نوردهی که در هنگام عکاسی اعمال کرده‌اید (در زیر هر عکس)، به نمایش می‌گذارد. بخش میانی، تصویر اچ دی آری را که از ترکیب عکس‌های سمت چپ به وجود آمده است، نشان می‌دهد و بخش سمت راست نیز تنظیماتی را برای عکس مورد نظر در اختیار قرار می‌دهد. برای مثال می‌توانیم با استفاده از اهرم زیر منحنی، مقدار روشنایی را برای خروجی تصویر اچ دی آر تغییر دهیم. لازم به ذکر است که مقدار روشنایی تصویر را روی هر مقداری که تنظیم کنید، بعداً قابل تغییر خواهد بود. امکان دیگری که در این قسمت در اختیار ما قرار داده شده این است که می‌توانیم از قسمت Bit Depth نوع کانالی را که قرار است تصویر اچی دی آر در آن ذخیره شود، انتخاب کنیم. در این قسمت اگر کانال 32 بیتی را انتخاب کنید، تصویر اچ دی آر شما با تمام جزئیات مربوط به روشنایی پیکسل‌ها ذخیره خواهد شد. بنابراین، پس از انتخاب کانال 32 بیتی، بر روی گزینۀ OK کلیک می‌کنیم تا تصویر اچ دی آر نهایی را در محیط اصلی کار فتوشاپ مشاهده کنیم. همان طور که قبلاً هم اشاره شد، در این مرحله هم می‌توانیم تنظیمات مربوط به روشنایی تصویر را تغییر دهیم که برای این منظور باید از داخل منوی View، گزینۀ 32- bit Preview Options را انتخاب کنیم. در پنجرۀ باز شده به دو روش می‌توانیم میزان روشنایی را تنظیم کنیم. در روش اوّل یعنی Exposure And Gamma، انتقال اهرم Exposure برای تنظیم روشنایی و اهرم Gamma برای تنظیم کنتراست پیش نمایش تصویر به کار می‌رود و روش دوم یعنی Highlight Compression امکان فشرده کردن مقادیر روشنایی را در تصویر HDR (به طوری که مطابق با محدوده ارزش‌های روشنایی تصاویر 8 یا 16 بیت بر کانال باشند) برای ما فراهم می‌کند.

hdr8

اما اگر مایل باشید تصویر اچ دی آرتان را در کانا‌ل‌های 16 یا 8 بیتی ذخیره کنید می‌توانید از منوی Image وارد گزینۀ Mode شوید و در قسمت انتهایی پنجرۀ باز شده، یکی از دو کانال 16 یا 8 بیتی را انتخاب کنید. در صورت انتخاب هر یک از این کانال‌ها، با پنجرۀ زیر رو به رو خواهید شد:

hdr9

در این مرحله، همان طور که در تصویر مشاهده می‌کنید، باز هم می‌توانیم مشخصات نوری تصویر اچ دی آر را با روش‌های مختلفی که نر‌م‌افزار در قسمت Method در اختیارمان قرار می‌دهد، تنظیم کنیم که کامل‌ترین روش‌، گزینۀ آخر یعنی Local Adaptation است؛ چرا که تنها با انتخاب این گزینه است که برنامه، امکان کار با هیستوگرام را به ما می‌دهد. پس از اتمام کار تنظیم نور تصویر، بر روی گزینۀ OK کلیک می‌کنیم و عکس اچ دی آر نهایی را مشاهده می‌کنیم:

hdr10

دو نکتۀ مهم:

1. تنها تصاویر اچ دی آر 8 بیتی قابلیت ذخیره با فرمت JPEG را دارند و تصاویر 32 یا 16 بیتی را می‌توان با فرمت‌های PSD یا TIFF و چند فرمت تخصصی دیگر (به غیر از فرمت JPEG) ذخیره نمود.

2. تصاویر اچ دی آری که توسط نرم‌افزار فتوشاپ ساخته می‌شوند در مقایسه با نرم‌افزارهای دیگر، بیشتر حالت واقع‌گرایانه دارند. در صورت تمایل به خلق تصاویر فراواقع‌گرایانه، می‌توانید از پلاگین‌های مربوطه در نرم‌افزار فتوشاپ استفاده کنید و یا پس ذخیرۀ تصویر اچ دی آر ساخته شده در فتوشاپ با فرمت OpenEXR، آن را در برنامه‌های تخصصی دیگری مانند فتوماتیکس و... باز کرده و تنظیمات دل‌خواه را بر روی آن اعمال کنید.

http://www.hamshahritraining.ir منبع

نوع مطلب : Amozesh، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
جمعه 16 آذر 1397 01:22 ق.ظ

With thanks! Useful information!
cialis generico postepay rezeptfrei cialis apotheke click here take cialis only now cialis 20 mg cialis 10mg prix pharmaci achat cialis en europe venta de cialis canada cialis great britain achat cialis en itali cialis kamagra levitra
چهارشنبه 14 آذر 1397 11:41 ق.ظ

Useful information. Many thanks.
cialis generic cialis coupon cost of cialis per pill sublingual cialis online cialis qualitat cialis canada cost of cialis per pill cialis soft tabs for sale american pharmacy cialis get cheap cialis
دوشنبه 12 آذر 1397 12:46 ب.ظ

You mentioned that exceptionally well.
viagra vs cialis vs levitra if a woman takes a mans cialis cialis side effects dangers cialis 5 mg tadalafil 5mg generic cialis tadalafil cialis patent expiration cilas cialis 5mg prix cialis dose 30mg
جمعه 9 آذر 1397 01:25 ب.ظ

With thanks, A good amount of information!

import cialis cialis side effects cialis kaufen cialis sans ordonnance buy online cialis 5mg free cialis cialis patentablauf in deutschland cialis en 24 hora cialis rezeptfrei sterreich cialis 5 mg para diabeticos
پنجشنبه 8 آذر 1397 02:24 ب.ظ

Awesome advice. Kudos.
cialis billig cialis tablets australia tadalafil generic cialis 5mg buy cialis sample pack cialis 100 mg 30 tablet generic cialis review uk order generic cialis online sublingual cialis online cialis tablets for sale
پنجشنبه 8 آذر 1397 02:09 ق.ظ

Wow a lot of useful knowledge.
link for you cialis price cialis official site cialis bula rx cialis para comprar tadalafil tablets cialis online holland cialis dose 30mg cialis prezzo al pubblico costo in farmacia cialis generic cialis tadalafil
چهارشنبه 7 آذر 1397 01:43 ق.ظ

Awesome data. Thanks!
cialis 20 mg best price where do you buy cialis cialis great britain cialis pills cialis super acti cialis baratos compran uk pastillas cialis y alcoho cialis manufacturer coupon we recommend cialis info cialis generic availability
پنجشنبه 19 مهر 1397 07:40 ق.ظ

Many thanks, An abundance of forum posts!

buy levitra 20 mg buy generic levitra levitra without a doctor prescription buy levitra 10mg levitra 20 mg bayer prezzo levitra 10 mg prezzo buy generic levitra buy levitra 10mg levitra without a doctor prescription levitra
سه شنبه 10 مهر 1397 05:18 ق.ظ

Amazing advice. With thanks!
cialis rckenschmerzen cialis arginine interactio low dose cialis blood pressure venta cialis en espaa click now buy cialis brand cialis 5 mg funziona buying cialis overnight tadalafil 5mg cialis cipla best buy dose size of cialis
یکشنبه 8 مهر 1397 02:53 ق.ظ

Cheers. Great information!
buy cialis online buy cialis online india cialis 100mg cost viagra vs cialis cialis cuantos mg hay cialis soft tabs for sale cialis australian price can i take cialis and ecstasy tadalafil cialis lowest price
جمعه 6 مهر 1397 11:41 ب.ظ

Many thanks! Numerous tips!

only best offers cialis use side effects for cialis cialis side effects cialis 20mg preis cf chinese cialis 50 mg cialis australian price cialis venta a domicilio cialis daily reviews tadalafil 20 mg venta de cialis canada
شنبه 31 شهریور 1397 05:05 ب.ظ

Wow loads of fantastic tips.
canadian online pharmacies rated canadian government approved pharmacies canada online pharmacies best canadian pharmacies online discount canadian pharmacies canadian viagra canada medications buy canada drug pharmacy canadian mail order pharmacies canadian pharmacies shipping to usa
چهارشنبه 28 شهریور 1397 06:42 ب.ظ

Thank you. A good amount of content!

generic cialis 20mg tablets how do cialis pills work cialis 5 effetti collaterali cialis coupons cialis 100mg suppliers if a woman takes a mans cialis we choice cialis pfizer india safe site to buy cialis online cialis arginine interactio cialis lowest price
سه شنبه 13 شهریور 1397 04:04 ق.ظ

Nicely put. Kudos.
viagra online canadian pharmacy buy herbal viagra online buy viagra online prescription viagra online buy buy viagra online nz sildenafil citrate tablets where can i buy real viagra online viagra to buy viagra nz buy buy cheap viagra
دوشنبه 12 شهریور 1397 08:24 ب.ظ

Great content, Appreciate it.
buy online cialis 5mg cialis for bph cialis en mexico precio buy cialis cialis daily dose generic if a woman takes a mans cialis overnight cialis tadalafil usa cialis online cialis authentique suisse cialis pills
یکشنبه 11 شهریور 1397 12:50 ب.ظ

Nicely put, With thanks.
miglior cialis generico only here cialis pills cialis patentablauf in deutschland cialis daily dose generic brand cialis generic precios cialis peru cialis 10mg prix pharmaci cialis dosage amounts only best offers 100mg cialis cialis australia org
سه شنبه 23 مرداد 1397 03:21 ق.ظ

You actually suggested this adequately!
how can i buy viagra online buy generic viagra online without prescription buy cheap viagra pills online buy sildenafil online cheap buy viagra discount can u buy viagra over the counter discount viagra blue pills buy viagra sildenafil online viagra price
دوشنبه 22 مرداد 1397 12:41 ق.ظ

You expressed it effectively!
prices on cialis 10 mg cialis reviews cialis coupon canadian cialis cialis 5 mg cialis daily dose generic tarif cialis france cialis 20 mg cut in half cialis generika in deutschland kaufen cialis daily new zealand
دوشنبه 7 خرداد 1397 02:48 ق.ظ

Valuable data. With thanks.
cialis kaufen bankberweisung cialis reviews precios de cialis generico low dose cialis blood pressure rezeptfrei cialis apotheke cipla cialis online cialis australia org prix cialis once a da cialis italia gratis cialis from canada
جمعه 7 اردیبهشت 1397 07:21 ب.ظ

Very good content. With thanks.
i recommend cialis generico sialis safe dosage for cialis generic cialis tadalafil tablets cialis daily reviews buy cialis online legal acquistare cialis internet buy cialis uk no prescription cialis kamagra levitra
سه شنبه 4 اردیبهشت 1397 04:56 ق.ظ

Regards. An abundance of advice.

online sildenafil uk kamagra how to get viagra prescription online buy viagra online at viagra pharmacy viagra buy viagra viagra cheap price viagra pharmacy sildenafil or viagra buy viagra online price where to buy viagra uk
جمعه 17 فروردین 1397 08:35 ب.ظ

Wonderful tips. Thanks a lot!
cialis 20 mg best price cialis pills cialis generika cialis italia gratis cialis per paypa i recommend cialis generico generic low dose cialis cialis dosage recommendations cialis italia gratis how to purchase cialis on line
جمعه 3 فروردین 1397 05:14 ب.ظ

Kudos, Quite a lot of facts!

cialis rckenschmerzen online cialis cialis rezeptfrei cialis kaufen bankberweisung prezzo cialis a buon mercato precios de cialis generico price cialis per pill cialis 30 day trial coupon safe site to buy cialis online cost of cialis cvs
دوشنبه 28 اسفند 1396 12:04 ق.ظ

Effectively voiced without a doubt! !
cialis australia org cialis tablets for sale cialis side effects dangers cialis dosage recommendations buying cialis overnight cialis prices in england cialis 5 effetti collaterali online cialis buy online cialis 5mg online cialis
دوشنبه 30 بهمن 1396 06:26 ق.ظ
خویشاوندان من همیشه می گویند که من وقت خود را در اینجا در اینترنت می کشم
با این حال می دانم که هر روز با خواندن آشنایی می یابم
پست های خوب
جمعه 24 آذر 1396 04:51 ب.ظ
خیلی باحال! برخی از نکات بسیار معتبر! من قدردانی میکنم که این را بنویسید
پست و همچنین بقیه سایت نیز واقعا خوب است.
چهارشنبه 10 آبان 1396 11:55 ب.ظ
من واقعا دوست دارم که شما هم معمولا بچه ها هستید.
چه کار و گزارش هوشمندانهای! نگه دارید تا آثار شگفت انگیز بچه ها من شما را به وبلاگ نویسی متصل شده است.
چهارشنبه 10 آبان 1396 06:20 ب.ظ
سلام به همه، محتویات موجود در این صفحه وب واقعا دانش مردم را شگفت زده می کنند
دوستان خوب کار.
چهارشنبه 10 آبان 1396 05:16 ب.ظ
شما در واقع یک وب مستر درست هستید.
سرعت بارگذاری سایت شگفت انگیز است. این نوع احساس می کند که شما در حال انجام یک ترفند متمایز هستید.

علاوه بر این، محتویات شاهکار است. شما یک فرایند با شکوه در این موضوع انجام داده اید!
دوشنبه 9 مرداد 1396 09:19 ب.ظ
magnificent points altogether, you simply gained a new reader.

What could you suggest about your post that you simply made some days ago?
Any certain?

نمایش نظرات 1 تا 30